marți, 25 octombrie 2011

Între Regalitate și Biserică am ales pe prima !

Majestatea Sa Regele Mihai I  al României a vorbit astăzi în Parlament unde a ținut un discurs magistral. Au lipsit mulți dintre cei vinovați de actualul dezastru  al poporului român, dar această lipsă nu face altceva decât să nominalizeze culpabilii pentru  tragedia românească, să arate lumii, cu claritate, cine  compromite prin acțiuni și inacțiuni reprobabile ideia de republică și  de democrație.

Prin cuvinte părintești, regele a adresat națiunii române un apel și un îndemn la unitate și democrație făcând  totodată, printr-o  subtilă remarcă, o aluzie la situația actuală a țării :

« Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi și de etică, ci și de un simț al datoriei, iubire de țară și compentență. Toate sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație și in regulile ei. Lumea de mâine nu poate exista fără morală, credință și memorie. Interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața ».

Iată cuvântarea integrală a Majestății Sale Regele Mihai I  :

       

Nu pot să nu remarc că, cea mai ignobilă ofensă adusă  astăzi poporului  român a fost lipsa, de la acest mare eveniment, a celor care s-au angajat în fața întregii națiuni că vor respecta « Constituția și legile țării, că vor apăra democrația, drepturile și îndatoririle  fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României ».

Este vorba de așa zisul președinte al țării, d-l Traian Băsescu, de primul ministru Emil Boc și de cea care a măsluit voturile parlamentare cu ocazia adoptării Legii pensiilor, respectiv d-ra Roberta Anastase, președinta Camerei Deputaților din Parlament.

Pe de altă parte, d-l Dan Ilie Ciobotea uns patriarh al Bisericii Ortodoxe Române de către Sinodul Colegiului Electoral Bisericesc cu numele ierarhic de Patriarhul Daniel nu a fost nici el prezent.


Rușinea acestuia din urmă este atât de copleșitoare încât am hotărât să renunț la religia ortodoxă în care nu mai cred de multă vreme pentru actele de trădare pe care reprezentanții ei le-au făptuit,  dar mai ales pentru îngânfarea, imoralitatea și disprețul cu care își privesc îndatoririle seculare. Pentru al reprezenta, Patriarhul Daniel a trimis, la sărbatoarea  Majestații Sale Regele Mihai  1, pe episcopul-vicar Ciprian Câmpineanu, administratorul palatului său, ceea ce denotă lipsa de respect și disprețul față angajamentele sale luate în fața enoriașilor  precum și a datoriei sale seculare față de Coroana Regală.

Luni 24 octombrie a.c. mă aflam pe B-dul Unirii din București și mergeam spre Palatul Parlamentului pe partea stângă a străzii. Din direcția Parlamentului, o coloană de bărbați tineri, bine hrăniți și după mine foarte potriviți să  poarte în spate bagaje grele sau saci cu grâne, precum  hamalii din Portul Brăilei,  vorbeau și chicotau veseli între ei, fiind îmbrăcați cu odăjdii religioase foarte bogate.

În fruntea acestora, se afla un tip gras cu înfățișarea sportivilor asiatici, cei  cu greutăti colosale, împreună cu doua femei bătrâne în somptuase rochii negre cu trene care măturau caldarâmul. Toți aceștia mergeau spre locul unei ceremonii sau deja participaseră la una. In urma lor, se afla o coloană dispersată de femei și barbați triști, îmbrăcați sărăcăcios, cei cu acatiste și vizite la moaște care sperau poate la un ajutor material sau bănesc și a căror înfățișare stârnea milă.

O imagine stranie și convingătoare care dovedește că biserica română este complet străină de spiritul acelui unic îndreptar de viață  și luptă  care a fost  Domnul Nostru Isus Cristos.

La Palermo, am asistat  întâmplator la o altă ceremonie religioasă.  Era o imensă și nesfârșită coloană  de oameni, de toate vârstele, care se rugau în tăcere și în pioșenie cerească și care, prin atitudinea lor, reproduceau parcă atmosfera de pe Drumul Golgotei.

Câtă diferență între cele două cohorte de religioși !




         

Un comentariu:

  1. Motivaţia notabilelor absenţe:
    să plimbi nişte oase (mai mult sau mai puţin încarnate) taman de ziua Regelui

    Nimic nu este mai frumos să vezi cum se cern apele!
    - Cu această ocazie am regăsit bunul simţ în preşedintele nostru. Acel bun simţ care îl opreşte să participe la astfel de evenimente, domniei sale rămându-i mai mult să participe la aniversari maneliste, unde se poate afişa nestingherit cu interlopii zilei sau de ziua Regelui stând la uşile Cancelariilor europene - cerşind audienţe!
    - O altă absenţă - „Miss” Camera Deputaţilor - , care cu permisia de 48 de ore data de Zeus, caută să-şi împreuneze incognito drumurile prin Tibilisi, doar, doar se va putea vedea cu ibovnicul ei de la Kremlin, departe de ochii plebei.
    - Cea mai elocventă mi se pare absenţa mercantilului I.P.S. Daniel, acest Dinu Patriciu al Bisericii Române, Prim-Slujitorul Domnului fiind mult prea ocupat cu încasarea profitului de pe urma plimbării prin Bucureşti şi ţară a câtorva oase, ademenindu-i pe republicani să-şi lase întreaga pensie pentru atingerea moaştelor, pasă-mi-te cele ale Sfântului Andrei.
    Ce coincidenţă perversă: să plimbi nişte oase taman de ziua Regelui…

    PS
    La ce bun TOT CE NI S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ACESTE DOUĂ ZILE? Numai ca să răsucim cuţitul în rană şi ATÂT?
    Mea culpa scepticismul!

    RăspundețiȘtergere