sâmbătă, 10 decembrie 2011

A mai trecut un an…



                                               ”A mai trecut un an prin noi
                                                A fost şi soare, au fost şi ploi” 

     Cât de sugestive sunt aceste cuvinte simple a unui poet necunoscut care și-a exprimat astfel gândurile și sentimentele sale legate de viață, de anul care a trecut.
     Pentru fiecare dintre noi, a fost un an diferit. Mai bun sau mai rău, un an al împlinirilor sau unul al dezamăgirilor, al reuşitelor sau al eşecurilor, al bucuriei sau al tristeţii, al regretelor sau al satisfacţiilor, al agitaţiei sau al liniştii, al iubirii sau al indiferenţei. Un adevărat an al contrastelor.
     Pentru mine, a fost câte puţin din fiecare. Nu contează proporţiile, pentru că nu-mi plac statisticile. Pentru mine, viaţa se măsoară în trăiri și nu în cifre. Şi pot spune că am trăit un an interesant, care m-a mai maturizat câte puţin, chiar dacă nu am reuşit să fac tot ceea ce mi-am propus și chiar dacă nu toate mi-au ieşit aşa cum am vrut. Încerc să păstrez în minte doar părţile bune : am iubit şi m-am simţit iubit, am fost aproape de cei care îmi sunt dragi, am reuşit să-mi fac meseria aşa cum am simţit, am reuşit să apreciez  şi să fiu apreciat, să câştig încredere, să îmi fac noi prieteni, să descopăr şi să cunosc noi oameni interesanţi. Şi poate cel mai important lucru pe care l-am apreciat dintotdeauna este faptul că trăiesc și că mă bucur de viață care este cel mai minunat, cel mai fantastic și cel mai misterios dar pe care natura, necunoscutul ni l-a oferit cu generozitate tuturor, fără condiții,  fără să țină seamă de teritoriu, de popor, de culoarea pielii, de convingerile  politice sau religiose.
      In acest context, viața își urmează cursul ei pe care fiecare dintre noi o trăiește așa cum o simte și cum și-a construit-o.
     Cât de frumos își transpune Paula Seling gândurile și sentimentele trăite în anul care a trecut prin interpretarea unei melodii pe care sunt sigur că vă va place :

                                        
    Astfel de trăiri sunt specifice oamenilor sensibili care apreciază viața și toate beneficiile pe care aceasta ni le oferă.
     Acum la sfârșit de an, gândurile mele se îndreaptă nu numai la realizările și împlinirile mele personale și a celor care au fost aproape de mine, ele se îndreaptă și către cei mulți, necunoscuți mie, care în aceste zile se luptă cu nevoile vieții, cu supraviețuirea pentru a rezista atacurilor permanente pe care actuala guvernare le desfășoară în mod inuman, către cei care nu vor avea pe masa de Crăciun sau Anul Nou un blid de mâncare, către cei care se află in teatrele de operațiuni militare, către cei care sunt umiliți, badjocorâți, întemnițați pe nedrept în închisori precum și către cei care mai speră către o viață mai bună, mai demnă,  mai decentă.
     Pornind de la aceste gânduri, doresc să vă urez, vouă, celor de bună credință să aveți inimile deschise și pline de iubire iar în aceste zile, deschideți ușa și lăsați spiritul și magia Crăciunului să vă intre in casă ! Deschideți-vă inima și lăsați bucuria și împlinirea să vă intre in suflet ! Deschideti larg brațele și îmbrățișarea voastră caldă, vorba bună și gândul curat să fie cel mai de preț cadou pentru cei dragi ! Fie ca iubirea, înțelepciunea, încrederea și generozitatea să vă călauzească pașii în noul an !
     Dar să nu ne lăsăm pradă sentimentalismelor deoarece în lumea aceasta largă, oamenii de toate vârstele, de pe toate meridianele globului sărbătoresc Crăciunul și Noul An cu veselie, cu multă mișcare, cu dorința de a progresa, de a înlătura pentru totdeauna obstacolele, handicapurile și greutățile prin care au trecut.
     Cei mai voioși, în această perioadă, sunt copiii care trăiesc din plin aceste zile de sărbătoare și care, unii dintre ei, uită pentru moment greutățile întâmpinate de părinții lor sau de dezabilitățile pe care din nefericire le au. 
     In acest sens, vă propun să vizionați videoclipul prin care copiii cu handicapuri,  înscriși la Centrul «Speranța», finanțat de «Fundația RCE Speranța Copiilor», sărbătoresc Crăciunul cu mijloacele simple care sunt puse la dispoziția lor. Cu această ocazie,  fac apel  la mărinimia și generozitatea Dvs pentru a le transmite acestor copii, printr-o simplă scrisoare sau printr-un alt mijloc, un gând bun și poate chiar să le acordați un mic don pentru ca zâmbetul lor să înflorească pe mai departe și să uite de handicapurile pe care le au.

                                       
     Dar să părăsim meleagurile noastre și să intrăm în lumea celor bogați în fața cărora își dezvăluie talentele mari interpreți ai muzicii clasice.
                                                     
     Pe de altă parte, un celebru cântăreț francez pe care vi-l las să-l ghiciți a zugrăvit Crăciunul printr-o interpretare de excepție montată în diaporama de mai jos :
    Și în încheiere, dragii mei prieteni, doresc să vă adresez cu sinceritatea sufletului meu, tradiționalele noastre urări ale acestor mari sărbători de iarnă :
                      
                                                     Crăciun fericit !
                                         La mulți ani 2012

                                           




                  

2 comentarii:

  1. Aceleasi ganduri bune va transmit la randul meu si in acelasi timp va multumesc pentru tot ceea ce ne-ati oferit cu atata generozitate. M-a impresionat prezentarea urarilor Dvs si am convingerea ca veti continua sa ne incalziti inimile cu frumusetea vorbelor Dvs.
    La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  2. La randul meu, va transmit multa sanatate si succes in continuare pentru a ne informa cu alte stiri frumoase, asa cum stiti dumneavoastra sa ni impartasiti.

    RăspundețiȘtergere